Ubytování

Tipy na ubytování – Eindhoven

Eindhoven nenabízí ke zmínce pouze krásné centrum. Pár kroků od náměstí se tyčí hotel NH COLLECTION EINDHOVEN – hotel, který na mne udělal opravdu skvělý dojem. Z venku možná nevýrazný, uvnitř však velmi komfortní a osobitý. Takový je tento hotel. Už první kontakt na recepci byl skvělý. Udávaný check-in je možný od 15:00, no já dorazil přesně v 10:30. Předem neohlášen a doufající, že bych si zde mohl zanechat alespoň svá cestovní zavazadla. Velmi zdvořilá vedoucí recepce se mne ujala a vzápětí po krátkém poznávacím rozhovoru mne ujistila, že můj pokoj je připraven a není tedy důvod proč si zde odkládat. Něco takového nutně musí vykouzlit úsměv.

 

 

Po dalším krátkém rozhovoru a tipech na výlety po okolí a nasměrování k centru a náměstí jsem se vydal do sedmého a zároveň nejvyššího patra pro hotelové hosty s přáním, abych si užil spolu s pobytem i výhled na město. Rychlovýtah mě za pár krátkých okamžiků vítá v mém patře. Za necelých deset vteřin? Ani jsem se nestihl podívat kolik je zde vlastně pater a už vystupuji. Chodba je stejně designově svérázná jako celý hotel. Po krátké orientaci a hledání správného směru klikatých uliček jsem u svého pokoje. Krom čísla je u dveří i zvonek a malé červené světlo. Zde se nedávají na dveře cedulky nerušit. Jsme v Holandsku, zde se žádost o trochu soukromí dává najevo červeným světlem.  😀 

 

 

Je opravdu krásný a komfortní. Výhled na město je z této výšky impozantní. Pro hosty je zde přivítání a minibar s občerstvením láká k rychlé ochutnávce.

 

 

Jakmile se nabažím výhledu a dám si sprchu, otevírám jeden z magazínů, které tady čekají – kulturní zvěstník města Licht Eindhoven. Po chvilce listování nacházím zajímavý článek o hotelové restauraci na střeše – Vane. Zdejší kuchyně pod vedením Chefa Casimira Evense si našla své místo v průvodci Michelin.  

 

Casimir Evens is a technically strong chef who knows that the proper use of seasoning can make all the difference. Chef Evens likes unusual sensations, using complex and occasionally intense flavours in his cosmopolitan dishes which are both fascinating and imaginative. This lounge restaurant, with its panoramic view over Eindhoven, promises a very special experience!

MICHELIN guide inspectors

 

 

 

 

Druhý z časopisů je Frits, který je seznam toho nejlepšího z restaurací v celém Nizozemí, město po městě. Kuchyně o šest pater nade mnou mezi nimi nechybí. Poslední z periodik je Schaap|Citroen, které je plné šperků a dalších doplňků pro horních deset tisíc a za fascinující ceny. 

 

 

A ty snídaně! Už při check-in na recepci jsem byl ujištěn, že snídaně zde probíhají do 12 hodin, takže si mohu přispat a mohu si naplno užít nočního ruchu města. Ha! Další můj úsměv. Restaurace je ve 13. patře budovy, takže výhled bude jistě ještě lepší, než-li z mého pokoje. Již po výstupu z výtahu mi čekající personál nabízí malého „panáka“ čerstvého smoothie na uvítanou a poté mě posílá si vybrat místo k dnešní snídani. Ze tří stran je vše proskleno. Nádhera. Nebudu se zde rozepisovat, co vše je k mání, protože bych strávil další hodinu popisem. Takže ve zkratce. Tabule, která zde na hosty čeká je fantastická a teplý bufet zde obsluhují tři kuchaři v bílých čepicích. Zmíním bestsellery mé snídaně a sice – uzený losos s koprovo-hořčinou medovou omáčkou, skvělý roastbeef, čerstvé barevné smoothies, kousek čokoládového dortu a skvělé džusy, které si v případě vlastní chuti můžete namixovat z ovoce či zeleniny sami dle přání. Pro nejmenší hotelové hosty je zde samostatný pult s mini zákusky, mini smoothie, mini pečivem apod. Je zde zkrátka myšleno na vše a do detailu. Fotografie budou mluvit za mě.

 

 

Na konec musím zmínit, že tento hotel je nejen velmi upřímný a velmi srdečný svým projevem k hostům, ale také skutečně komfortní a zanechává opravdu skvělé dojmy. Jistě se sem ještě vrátím.

 

Michal

 

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *